Ez szererncsére nem fehér cápa

Cápa kutató barátunknak - igen nagy szerencséje volt, hogy a cápák táplálkozásával kapcsolatos kísérleteit nem a mély vízben végezte. A tettes egyébként szürke szírt cápa vagy homoki cápa volt. A videón már nincs rajta, de a tengerbiológusnak pár nap múlva amputálni kellett az egyik lábát. A tűzzel játszott. A bika cápa a legbutább legszívósabb cápa nem ismer kegyelmet és gyakran ok nélkül támad. Ennek ellenére tudósunk, azt akarta bizonyítani, hogyha az ember nyugodt marad, akkor besétálhat a bikacápáktól hemzsegő vízbe is, és nem lesz baj.

Sajnos az eredeti hosszú videót törölték a You Tube-ról, csak ezt találtam.





Barátok :
Horgászat

3 megjegyzés:

monday írta...

Ezt az idiótát, aki azt akarta bizonygatni, hogy a cápák nem veszélyesek az emberre, egy bikacápa támadta meg.

Névtelen írta...

Csak egy kis kötekedés...
A film eredetiben is látható volt augusztusban, az Animal Planet csatornán. A biológus (nevét nem tudom) akit megharapott egy bikacápa, Nigel Marven-nel forgatott. A támadás során a vádliját harapta meg az állat. Igen, a biológus súlyosan sérült, de nem amputálták a lábát! Megúszta, igaz egy életen át viselni fogja a nyomait a támadásnak. A filmben egyébként a gyógyulása után újra, ugyan ott bemegy a cápák közé.

Névtelen írta...

A 2009.október 3.-ai hozzászólóval értek egyet a lábát nem kellett amputálni, súlyosan megsérült ugyan a vádlija, de nem kellett neki leamputálni.